Farang - Tulegatan 7

Länge hade jag velat besöka Farang, varje gång man gick förbi ville man in och kika. Efter att en kompis vart där och var supernöjd ville jag dit ännu mer. Det känns liksom lite mystiskt och spännande med den mörka lokalen.

Min första tanke när jag kom in var Hakkasan, en restaurang som ligger i London. Copy -> paste? 
Förväntningarna blev ännu högre. Hakkasan är bland den bästa restaurangen jag har käkat på (fantastisk mat, ett måste att besöka om man är i London).

Lokalen är som sagt väldigt mörk och mystisk. Man blir väldigt nyfiken, inte bara på mat utan allt. Övriga gäster, personalen, lokalen, omgivningen generellt. Personalen är väldigt kunnig och trevlig, hjälper gärna till och berättar om de olika rätterna som finns och deras olika menyval. Farang bjuder på sydostasiatisk mat och man kan välja att antingen prova på en utav deras färdigkomponerade menyer (finns ca tre stycken att välja mellan) där man börjar med lite snacks, efterföljt av kalla rätter, efter det kommer de varma rätterna och avslutas med en dessert.
Om man inte känner för en färdigkomponerad meny kan man även plocka ihop olika rätter själv. Det gjorde vi. Vi tog tre förätter och två huvudrätter att dela på och det räckte gott och väl. 

Vi började med Cha Plu Blad med Tempeh som var jättegod, trots koriandern (inte ett jättestort fan av koriander), Cha Plu blad med Räkor och Bo La Lot. Bo La Lot påminner om järpar till utseendet och är gjort på nöt- och griskött, jättegott tillsammans med den "sötsura såsen" till.

Till huvudrätt valde vi "Krispig gris med palmsockerkaramell" som verkligen var något nytt med sin söta smak, men ändå väldigt god, och en vietnamesisk kall sallad som kanske inte var något jag skulle beställa in igen. Smaken passade inte mig, men kan även vara för att den också var lite för söt. Den var mer söt/sur och tillsammans med köttet blev det för mycket.

Ja, jag tyckte det kändes som en copy - paste av Hakkasan. Restaurangerna påminner en hel del om varandra med stilen osv men tyvärr håller inte Farang samma nivå som Hakkasan vad gäller maten (attans, hade vart super att ha ett sånt ställe i Stockholm). Men om man bortser från att jämföra med Hakkasan så är Farang en restaurang att besöka :)