Á la Crepe – Katarina Bangatan 42

Kanske inte en restaurang som många tänker sig när de tänker på en restaurang. Här är det galetter (salt) och crêpes (söt) som gäller! Bra alternativ om man vill ha något lättare till middag. Eller varför inte köra en lunch? Passar perfekt! Inredningen är så mysig och fransk, man får t.o.m. notan i en liten gullig ask, tillsammans med en karamell!

Det kan vara svårt att bestämma sig, det finns inte bara fyra-fem stycken alternativ utan listan är lång och allt låter gott. Min favorit av galetterna är helt klart den med kallrökt lax, kräftstjärtar, stenbitsrom, gräddfil, rödlök och färsk bladspenat. Och bland crêpes tar jag gärna den med rårörda blåbär och vaniljglass eller den med vit choklad, rårörda blåbär, lakritssås och vaniljglass.
Insåg precis att mitt ”bra alternativ om man vill ha något lättare till middag” spricker ganska rejält om man tar en crêpes till efterrätt. Men det är ju så gott!

Good to know: det går även att beställa glutenfritt!